Mažeikių turizmo ir verslo informacijos centras

ORLEN Lietuva Rally 2022

Sportas

Liepos 22–23 d., penktadienį ir šeštadienį, Mažeikių krašte, Mažeikių ir Viekšnių apylinkėse, vyks 3-iasis šių metų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapas – „ORLEN Lietuva Rally 2022“.

Dalyvauti jame užsiregistravo beveik 60 ekipažų. Tarp dalyvių – beveik visi pajėgiausi šalies ralio lenktynininkai bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos.

„ORLEN Lietuva Rally 2022“ prasidės penktadienį prie Mažeikių kultūros centro. Iškilmingas atidarymas – 19.30 val. Po jo – 20.00 val. – dalyviai išvažiuos į pirmąjį lenktynių greičio ruožą, kurio ilgis – 3,72 km. Iš viso ralyje numatyta 13 greičio ruožų.

Šeštadienį nuo 9.30 val. sportininkai pratęs kovą, po du kartus įveikdami 6,78 km, 6,8 km ir 8,35 km greičio ruožus.

Po pietų ir serviso pertraukos lenktynininkai turės įveikti dar 6 greičio ruožus: po du kartus važiuoti 9,27 km, 6,74 km ir 9,63 km atkarpas.

Varžybų metu tam tikrose kelio atkarpose bus uždaromas eismas. Prašoma visų būti atidiems ir atsargiems.

Į Viekšnius ekipažai grįš apie 18.30 val. Greičiausių ekipažų apdovanojimai ir koncertas vyks Viekšnių vasaros estradoje.

Lenktynes organizuoja Mažeikių auto sporto klubas, kuris pernai pirmą kartą pateko tarp šalies čempionato organizatorių. Tai jau 10-ąjį kartą klubo rengiamos lenktynės. Anksčiau vyko ralio sprinto arba miniralio varžybos.

Renginys nemokamas.

Daugiau informacijos apie ralį – www.autorally.lt